Expansieventiel Airco voor auto

Expansieventiel Airco webshop

De expansieklep is een onderdeel dat dient om de hoeveelheid koelmiddel dat de verdamper binnenkomt te regelen. Wanneer gesproken wordt over de opbouw, de expansieklep is een variabele sectie van de gasklep. Dit onderdeel is bevestigt achter het filter van de droger op de verdamperinlaat tak. De belangrijkste functie is om de druk en temperatuur van het koelmiddel te verlagen tot zodanige hoeveelheden, dat wanneer zij door de verdamper komt, verdamping en intensieve warmteoverdracht worden verstrekt.

Voor het detectie gat, het verlaagt de druk van de vloeistof die de klep binnengaat. Het koelmiddel dat de droger filter binnenkomt is een vloeistof onder hoge druk. Wanneer het koelmiddel door de opening van de expansieklep gaat wordt het gespoten. Op hetzelfde moment neemt de temperatuur en de druk van de stof af. Dit is nodig om de volledige verdamping van het koelmiddel direct in de verdamper te vergemakkelijken. Om erachter te komen hoe de hoeveelheid van de koelvloeistof die door de thermostatische expansieventiel passeert wordt geregeld, zullen we dit proces beschrijven. In het thermische contact met de verdampers uitlaatpijp bevind zich een temperatuursensor. Binnenin het capillair en de balg is gas, koelvloeistof. Wanneer de temperatuur van de uitlaat toeneemt, wordt de druk van het koelmiddel in de sensor verhoogt en de strekt de balg. Door de tractie de onderkant van de balg drukt op de kogel of de naald die het koelmiddel verhoogt bij het verplaatsen.

Het gaat door de expansieklep en veroorzaakt een temperatuurdaling van de eindbuizen en verdamper. Als een reactie wordt de koelvloeistof druk in de sensor verminderd, de balg wordt samengedrukt en de kogel sluit de gasklep. Dit zorgt voor een reductie van het koelmiddel. Indien is vastgesteld dat het expansieventiel is beschadigd moet het worden vervangen door een nieuwe, aangezien het niet gerepareerd kan worden. Om geld te besparen kunt u het beste geen onderdelen, zoals ventilator, slangen of radiator in de garage kopen. Het is beter om onze website te bezoeken, waar u alle benodigde originele auto onderdelen tegen de beste prijzen kunt vinden.

Hoe u kan weten dat er problemen met het expansieventiel van de airco zijn

In het geval van een probleem zal de druk veranderd zijn. Het onderhoud van de airco dient gedaan te worden met behulp van de apparaten die daarvoor zijn bestemd. Nadat u het station met de fittingen heeft verbonden kan u het handschoenenkastje weghalen en de de meters monteren. De ene thermometer komt bij het inlaat kanaal te zitten, de andere meter wordt op een centraal punt gezet. Open daarna de achterklep en de voorste deuren, schakel de geforceerde modus van de airco in en laat de motor op 1’500 toeren draaien. Doe dit gedurende een minuut of toen, en bestudeer de temperatuur en de druk. Het het onderdeel is defect wanneer de eerste waarden erg afwijkend zijn in vergelijking met de norm. Door het expansieventiel te controleren kan u uitvinden of vervuiling of ijs de oorzaak is.

Hieraan kan u problemen met het expansieventiel van de airco herkennen

 • Afslaande compressor;
 • Geen stabiele bediening van het systeem van de koeling;
 • Zowel de hoofddruk als de zuigdruk voldoen niet aan de norm;
 • Overvloed aan koelvloeistof in de condensator;
 • IJs in de pijpen en op de condensator;
 • Te lang open blijven van het ventiel

Oorzaken van problemen met het expansieventiel van de airco

Een aanpassing van het ventiel, een incorrecte montage, de weersomstandigheden of een mechanische impact zijn de meest voorkomende oorzaken van problemen met dit onderdeel. De stang van het ventiel kan vastlopen wanneer het systeem geblokkeerd raakt als gevolg van het gebruiken van koelvloeistof die ongeschikt is. Wanneer het systeem van de airco last krijgt van lucht of vochtigheid, of wanneer een filter geblokkeerd raakt, kan het ventiel breken. Een sproeikop met een te kleine diameter of een incorrecte montage van het onderdeel kunnen, naast problemen met het ventiel, ook de oorzaak zijn van een haperende bediening van de airconditioning van de auto.

Repareren en vervangen van het expansieventiel van de airco

Het repareren van dit onderdeel houdt in dat de vervuiling wordt verwijderd. Bij andere problemen is een vervanging van het expansieventiel van de airco de enige optie. Daarvoor dienen de condensator en het handschoenenkastje te worden verwijderd. Zonodig kan het gas worden opgevangen in het station. Daarna kan het oude onderdeel worden vervangen door de nieuwe component. Het nieuwe ventiel dient daarvoor met olie te worden ingevet, terwijl er ook zegels op moeten worden gemonteerd. Het installeren kan u doen door voornoemde stappen in tegenovergestelde volgorde te volgen.

Populaire fabrikanten van Expansieventiel Airco
Original Expansieventiel Airco van HELLA fabrikant Original Expansieventiel Airco van VALEO fabrikant Original Expansieventiel Airco van VAN WEZEL fabrikant Original Expansieventiel Airco van THERMOTEC fabrikant Original Expansieventiel Airco van DENSO fabrikant Original Expansieventiel Airco van AKS DASIS fabrikant Original Expansieventiel Airco van DELPHI fabrikant Original Expansieventiel Airco van WAECO fabrikant
Original Expansieventiel Airco van NRF fabrikant Original Expansieventiel Airco van TOPRAN fabrikant Original Expansieventiel Airco van BOSCH fabrikant Original Expansieventiel Airco van PRASCO fabrikant Original Expansieventiel Airco van VEMO fabrikant Original Expansieventiel Airco van MEAT & DORIA fabrikant Original Expansieventiel Airco van DT fabrikant Original Expansieventiel Airco van FEBI BILSTEIN fabrikant
Onderdelen van topkwaliteit: Expansieventiel Airco voor uw auto
Verwerf HELLA Expansieventiel, airconditioning 8UW 351 238-021 voor wagen aan lage prijs 36,58 €
-20%
36,58 €
45,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | HELLA 8UW 351 238-021
Artikelinfo
 • Koelmiddel: R 134a
In voorraad Details
Verwerf DELPHI Expansieventiel, airconditioning TSP0585015 voor wagen aan lage prijs 20,58 €
-20%
20,58 €
25,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | DELPHI TSP0585015
Artikelinfo
 • Compressor ID: TBF 2D
 • Schroefdraadmaat 1: 17.7
 • Schroefdraadmaat 2: 8.6
In voorraad Details
Verwerf HELLA Expansieventiel, airconditioning 8UW 351 239-601 voor wagen aan lage prijs 27,78 €
-20%
27,78 €
34,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | HELLA 8UW 351 239-601
Artikelinfo
 • Koelmiddel: R 134a
In voorraad Details
Verwerf NRF Expansieventiel, airconditioning 38212 voor wagen aan lage prijs 1,57 €
-20%
1,57 €
1,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | NRF 38212
Artikelinfo
In voorraad Details
Verwerf HELLA Expansieventiel, airconditioning 8UW 351 234-471 voor wagen aan lage prijs 42,18 €
-20%
42,18 €
52,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | HELLA 8UW 351 234-471
Artikelinfo
 • Koelmiddel: R 134a
In voorraad Details
Verwerf HELLA Verstuiver, expansieklep 8UW 351 233-141 voor wagen aan lage prijs 2,78 €
-20%
2,78 €
3,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Verstuiver, expansieklep | HELLA 8UW 351 233-141
Artikelinfo
 • Kleurmarkering: Oranje
In voorraad Details
Verwerf FRIGAIR Verstuiver, expansieklep 431.30180 voor wagen aan lage prijs 23,39 €
-20%
23,39 €
29,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Verstuiver, expansieklep | FRIGAIR 431.30180
Artikelinfo
 • Koelmiddel: R 134a
In voorraad Details
Verwerf DENSO Expansieventiel, airconditioning DVE32002 voor wagen aan lage prijs 32,38 €
-20%
32,38 €
40,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Expansieventiel, airconditioning | DENSO DVE32002
Artikelinfo
 • Gewicht [g]: 244
In voorraad Details
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen