Ruitensproeierpomp auto
Ruitensproeier pomp voor
Ruitensproeier pomp: nuttige informatie
Schoon vensterglas is de sleutel tot de veiligheid van de bestuurder en de passagiers tijdens een reis. Als u een perfect zicht op de weg wilt op regenachtige, mistige dagen of tijdens sneeuwval, moet het voertuig voorzien zijn van een systeem om de ramen te wassen. Op de voorruit is er een wisser die werkt met verschillende snelheden. Om een goed zicht door de achterruit te waarborgen is een extra wisser vereist. De sproeierinstallatie aan de achterkant is uitgerust met een vloeistoftank, gelegen in de machinekamer.
Maar een goed reinigingsresultaat kan alleen worden verkregen door het sturen van een stroom van vloeistof direct op het glas. De sproeierinstallatie pomp wordt beschouwd als een integraal deel van de ruitenwisser, dat gelijke hoeveelheden vloeistof levert op de onderdelen die moeten worden gewassen. Meestal zijn dit de voorruit en de koplampen. De sproeierinstallatie pomp bevindt zich onder het linker spatbord direct in het sproeierinstallatie reservoir. Als u de pomp wilt verwijderen moet u eerst het spatbord demonteren bij het wiel nis aan de linkerkant. Dan moet u de stekker en het uiteinde van de slang die zijn gelegen op de pomp, los koppelen. Draai daarna de pomp 90 graden naar links en haal hem uit de houder.
De installatie van de pomp dient te omgekeerd te worden uitgevoerd. Soms breekt de pomp voor de koplampsproeiers plotseling af. Dit vanwege het feit dat corrosie vast komt te zitten op de rotor, omdat de koplampsproeierpomp op een zeer ongunstige plaats ligt en wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, water dat door de pakkingbussen sijpelt, alsook vocht uit de bodem van de auto. Heeft u een nieuwe voorruit waterpomp nodig? Verspil geen tijd aan het zoeken naar auto onderdelen in winkels en garages. Bespaar tijd en geld. Koop een windscherm waterpomp in onze online winkel tegen een uiterst scherpe prijs. En wij zullen het leveren in de kortste tijd.
Hoe u mankementen aan de ruitenwisserpomp op het spoor kunt komen
Als u wilt controleren of de pomp kapot is, kunt u de contactsleutel omdraaien – zonder de motor aan te zetten – en de hendel van de ruitenwisser bedienen. Als u de elektromotor niet hoort werken, is het toestel vermoedelijk defect.
Om te vast te stellen of een inspectiebeurt nodig is, kunt op de volgende tekenen letten:
- de sproeiers voor de voorruit – maar ook die voor de achterruit en koplampen, mits uw auto daarvan voorzien is – krijgen niet genoeg ruitenwisservloeistof;
- de slangen ervan laten vloeistofvegen zien en u moet de vloeistoftank vaker bijvullen dan normaal;
- het toestel heeft beschadigingen opgelopen, bijvoorbeeld tijdens reparaties aan belendende eenheden.
Oorzaken voor het kapotgaan van ruitenwisserpompen
Deze apparaten lopen vaak defecten op door te veel belasting, bijvoorbeeld door regelmatig gebruik in stoffige omgevingen. In zulke gevallen worden de ruitenwissers heel vaak gebruikt, wat doorgebrande zekeringen tot gevolg kan hebben. Door een spanningspiek in het elektrische systeem van een voertuig kan er sprake zijn van een open stroomkring in de stroomkabels die de hendel met de elektromotor verbinden of kan een zekering doorbranden. Bij bovenmatige vibraties in het motorcompartiment kunnen de klemmen losraken en de interne assen van de pomp losschieten. Ruitenwisservloeistof van slechte kwaliteit en in het reservoir binnengedrongen vuil zorgen ervoor dat de elektromotor extra belast wordt, waardoor deze door kan branden. Verder kan vocht tot verroesting van de klemmen en metalen onderdelen leiden.
Reparaties aan ruitenwisserpompen
In sommige gevallen volstaat het om simpelweg een zekering of beschadigde slang te vervangen. Licht verroeste metalen onderdelen kunnen opgepoetst worden. In de meeste gevallen is het echter zo dat er volledig nieuwe pomp nodig is.
Vervanging van een ruitenwisserpompen
Zulk soort apparaten kunnen makkelijk eigenhandig vervangen worden. Dat doet u op de volgende manier:
- Zorg voor een makkelijke toegang tot de pomp. Het zou kunnen dat u daarvoor de wielkastafdekking en voorbumper moet wegnemen.
- Laat het reservoir leeglopen en neem het indien nodig van zijn plek.
- Koppel de elektrische klemmen en slangen los van het onderdeel en verwijder deze.
- Breng het nieuwe toestel aan en sluit de slangen, kabels en het reservoir aan.
- Vul het reservoir opnieuw met ruitenwisservloeistof.
- Controleer of het correct werkt: draai de contactsleutel om en bedien de hendel. Als het onderdeel correct aangebracht is, zult een typisch geluid van onder de motorkap kunnen horen en zal de vloeistof gelijkmatig gesproeid worden.