Vacuumslang voor auto

Vacuumslang webshop

De pijpleiding is een zeer belangrijk onderdeel van het remsysteem. Dit onderdeel bestaat uit buizen. Samen met de hoge druk leidingen is hun functie om een verbinding te bieden tussen de remmen en de hoofdremcilinder. Bij niet technisch taalgebruik wordt gezegd dat dit onderdeel bestaat uit flexibele verbindingen tussen de vaste onderdelen van de auto. Wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt wordt de belasting getransporteerd naar de hoofdversterker, die een extra druk op de hoofdremcilinder creëert.

Wat de zuigers betreft, deze pompen vloeistof naar de wielremcilinder door de pijpleiding. Bijgevolg neemt de vloeistofdruk toe in de remcilinder. Afgezien van dat, hebben de wielcilinders zuigers de optie om de remblokken in de richting van de remschijven te verplaatsen. Wanneer het remmen is voltooid ( wanneer de bestuurder het rempedaal loslaat), neemt het pedaal zijn oorspronkelijke positie weer in onder invloed van de terugstelveer. Op hetzelfde moment gaat de zuiger van de hoofdremcilinder terug naar zijn oorspronkelijke positie en de remblokken worden losgelaten door de veerelementen. Als gevolg daarvan wordt de remvloeistof verplaatst via pijpleidingen uit de wielcilinder naar de hoofdremcilinder en de druk in het systeem daalt. Als u heeft besloten om de pijp zelf te vervangen, moet gezegd worden dat het niet erg eenvoudig is.

De moeilijkheid ligt niet alleen in hoeveelheid details, maar ook in de beschikbaarheid van speciale apparatuur. Eerst moet de auto moet opgetild en de leiding moet worden losgeschroefd en ontmanteld op de remklauw of op het wiel remcilinder. Om het simpel te houden is het beter om de vervanging van onderdelen toe te vertrouwen aan uw garage. Om te besparen kunt u de benodigde onderdelen van tevoren in onze online winkel kopen, alvorens de auto te laten repareren. Het is goedkoper om alle benodigde onderdelen, zoals demper racks, radiator roosters of remtrommels, in onze online winkel aan te schaffen. U kunt altijd rekenen op een snelle levering, binnen een paar dagen.

Hoe u kan weten dat er problemen met de vacuüm ondersteuning van de rem zijn

Een inspectie kan u zelf uitvoeren als u dat wilt. Start hiervoor de motor, druk het rempedaal vijf á zeven keer in, en luister naar het geluid. Zacht geluid wil zeggen dat de druk in de ondersteuning van de rem is afgenomen.

Nadat u de lucht uit het systeem van de remmen heeft verwijderd kan u de motor starten. Bij het starten van de auto dient het rempedaal één of twee centimeter te stijgen. Als dit niet het geval is zal er een meer zorgvuldige inspectie dienen plaats te vinden bij een garage.

Daarna moet u nog iets proberen. Druk het pedaal zoveel in als u kunt terwijl de motor draait, en houdt het pedaal daarna één á twee minuten ingedrukt wanneer de motor uitstaat. Wanneer er sprake is van schade aan de luchtkanalen en een verminderde druk in het systeem neemt de terugdruk in het pedaal toe, met als gevolg dat u daarna meer kracht nodig heeft om het in te drukken.

Hieraan kan u herkennen dat er problemen zijn met de vacuüm ondersteuning van de rem:

 • Bij het remmen trekt de wagen naar één kant;
 • In normale stand staat het rempedaal te hoog;
 • De stijfheid van het pedaal varieert bij het rijden en het stoppen;
 • Ongebruikelijk lawaai uit het systeem van de remmen bij hard remmen;
 • De remmen werken minder goed;
 • Bij het indrukken van het pedaal zijn er trillingen en kloppingen voelbaar.

Redenen voor problemen met de vacuüm ondersteuning van de rem

Een veelvoorkomend probleem met dit onderdeel is dat de druk afneemt. Dit wordt veroorzaakt door mechanische beschadigingen, losgeraakte bevestigingen, of klemmende of versleten van de rubberen componenten. De ruimte tussen de onderdelen van het systeem kan vergroten, of het ventiel kan verplaatst of verstopt raken wanneer u met regelmaat over slechte ondergronden rijdt met het voertuig.

Problemen met het ventiel of een gescheurd membraan kunnen de werking van de unit belemmeren. Dit kan ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van slechte verzegelingen die snel kapot gaan of minder elastisch worden.

In het geval van voertuigen met een vacuümpomp om een vacuüm te creëren kunnen problemen met die component ook problemen met de vacuüm ondersteuning van de rem veroorzaken. Een te vroege activatie van de pomp leidt tot een te zware belasting van het membraan, met vroegtijdige gebreken als gevolg.

Repareren en vervangen van de vacuüm ondersteuning van de rem

Enkel in het geval van lichte schade aan het diafragma of de ventielen kan er sprake zijn van een reparatie van deze component. Gebruik daarvoor enkel originele onderdelen. Wanneer er andere onderdelen worden gemonteerd dienen deze eerst uitgeprobeerd te worden.

Wanneer de behuizing gebroken is of er ergens andere serieuze schade is opgelopen moet de component vervangen worden.

Zet de motor uit alvorens het defecte onderdeel te verwijderen. Het gebruik van een autolift wordt sterk aangeraden. De schakeling van het rempedaal dient te worden losgehaald. Deze bevindt zich onder de schacht van het stuur. Wees zorgvuldig en vermijdt het beschadigen van de andere systemen.

Schroef daarna de verbindingen los en verwijder de belangrijkste remcilinder. Daarna dient de vacuümslang te worden losgehaald van het ventiel. Het vervangende onderdeel kan daarna op dezelfde plek worden gemonteerd.

Populaire fabrikanten van Vacuumslang
Original Vacuumslang van FEBI BILSTEIN fabrikant Original Vacuumslang van VAICO fabrikant Original Vacuumslang van PIERBURG fabrikant Original Vacuumslang van TOPRAN fabrikant Original Vacuumslang van LEMFÖRDER fabrikant Original Vacuumslang van Metalcaucho fabrikant Original Vacuumslang van AKS DASIS fabrikant Original Vacuumslang van DT fabrikant
Original Vacuumslang van SWAG fabrikant Original Vacuumslang van AUTOMEGA fabrikant Original Vacuumslang van JP GROUP fabrikant Original Vacuumslang van TEDGUM fabrikant Original Vacuumslang van MAXGEAR fabrikant
Onderdelen van topkwaliteit: Vacuumslang voor uw auto
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3633 voor wagen aan lage prijs 24,93 €
-22%
24,93 €
31,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3633
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,035
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3629 voor wagen aan lage prijs 66,86 €
-22%
66,86 €
85,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3629
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,083
 • Links-/rechtsbesturing: Voor voertuigen met stuur links
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3626 voor wagen aan lage prijs 28,64 €
-22%
28,64 €
36,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3626
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,09
In voorraad Details
Verwerf PIERBURG Aansluitstuk 4.07413.98.0 voor wagen aan lage prijs 1,93 €
-22%
1,93 €
2,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Aansluitstuk | PIERBURG 4.07413.98.0
Artikelinfo
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3651 voor wagen aan lage prijs 26,71 €
-22%
26,71 €
34,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3651
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,075
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3606 voor wagen aan lage prijs 27,08 €
-22%
27,08 €
34,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3606
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,1
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-9726 voor wagen aan lage prijs 15,79 €
-22%
15,79 €
20,24 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-9726
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,036
 • Links-/rechtsbesturing: Voor voertuigen met stuur links
In voorraad Details
Verwerf VAICO Onderdrukslang, remsysteem V10-3645 voor wagen aan lage prijs 22,21 €
-22%
22,21 €
28,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Onderdrukslang, remsysteem | VAICO V10-3645
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,044
In voorraad Details
Overige Slangen & Radiateurslangen onderdelen: Slang, Koelwaterslang / Radiatorslang
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen