
Hulpkoppelingscilinder auto
Koppelingscilinder voor
Koppelingscilinder: nuttige informatie
De werkcilinder is een aandrijving van het hydraulische- of pneumatische systeem, die door de druk vanaf de hoofdcilinder de zuigers verplaatst. Deze zuigers hebben een mechanische impact op de items van het bijbehorende systeem. Als we spreken over de werkcilinder blijkt dat dit element twee systemen bediend, namelijk het koppelings- en remmechanisme. In een hydraulische koppeling is de werkende cilinder één van de onderdelen, net als het koppelingspedaal, de koppeling hoofdremcilinder, de vloeistoftank en het verbindingsleidingen.
Door zijn constructie bevatten de basis- en remcilinders een zuiger met een ontstopper, welke in de behuizing zijn geplaatst. Wanneer u op de koppelingspedaal drukt beweegt de zuiger van de hoofdcilinder de pusher en snijdt de werkvloeistof uit de tank af. Door de verdere werking van de zuiger zal de werkvloeistof door een leiding in de werkcilinder terecht komen. Onder invloed van de vloeistof zullen de zuiger en de pusher beginnen te bewegen. De zuiger heeft invloed op de koppelingsvork en die schakelt de koppeling uit. Het schijfrem mechanisme omvat een roterende remschijf en twee vaste elektroden die zijn geïnstalleerd aan beide kanten van de klauw. De remklauw zelf wordt op een beugel bevestigd en de werkcilinders worden in de remklauw groeven geïnstalleerd.
De functie van de werkcilinders van dit systeem bestaan uit de remblokken tegen de schijf duwen tijdens het remmen. De belangrijkste gebreken van de remschijf zijn het vastlopen van de zuiger van de werkcilinder zuiger en lekkage van remvloeistof in de werkcilinder. In moderne auto's zijn deze onderdelen niet te repareren. Het is makkelijker om ze te vervangen door een nieuw origineel onderdeel. Als u problemen heeft met de werkcilinder ga dan naar een betrouwbare garage. Om aanzienlijk te besparen op de vervanging van het noodzakelijke onderdeel, koop het in onze online winkel. Hier vind u niet alleen werkcilinders, maar ook bumpers, schokdempers en veren.
Hoe valt het falen van de koppelingscilinder op
Defecten aan de koppelingscilinder vallen over het algemeen meteen op: u moet het voertuigen omhoog brengen met behulp van een krik, de motor starten en een kennis vragen of deze de koppeling een paar keer wil intrappen, op deze manier kan het onderdeel worden getest. Indien de behuizing scheuren, deformatie of oxidatie vertoond, of er komt vloeistof onder de stofkappen of de afdichtingen vandaan, dan is het nodig om het onderdeel te repareren of te verwisselen.
Om een diepgaande diagnose te stellen, moet het onderdeel worden gedemonteerd en geïnspecteerd. Indien de cilinder erg veel slijtage vertoond, is het beter om hem te verwisselen.
U bent in staat te bepalen of de koppelingscilinder moet worden geïnspecteerd door deze aanwijzingen:
- De koppeling kan dieper worden ingetrapt;
- Er zit steeds minder vloeistof in het systeem;
- Resten van vloeistof zijn te zien bij het onderdeel;
- Het pedaal blijft in de ingetrapte stand staan;
- Als men rijdt, stottert de auto;
- De versnellingsbak schakelt erg lastig;
- In het passagiersgedeelte is een brandlucht te ruiken.
Oorzaken voor het falen van de koppelingscilinder
Wat het vaakst voorkomt als defect aan de koppelingscilinder is dat de afdichtingen versleten zijn, hierdoor is de druk niet hoog genoeg bij het intrappen van de koppeling. Als de rubber elementen te snel versleten zijn, komt dit met regelmaat doordat er de verkeerde vloeistof gebruikt wordt, of doordat deze al een hele tijd niet is vervangen.
De beschermkapjes kunnen soms scheuren, dit komt vaak door vuiligheid, water en chemicaliën die op het wegdek gestrooid worden. Hierdoor sluit de koppelingscilinder niet meer goed af, hij zal steeds viezer worden, waardoor er lucht in het systeem van de koppeling kan komen.
Fysieke beschadigingen kunnen bij de behuizing gebeuren doordat er gruis en andere kleine elementen in het onderdeel komen onder het rijden.
De reparatie van de koppelingscilinder
Vaak kan men dit onderdeel repareren. U moet dan wel in het bezit zijn van een set ter reparatie om de onderdelen die stuk zijn te verwisselen. Bij het demonteren van de koppelingscilinder, voer deze stappen uit:
- Haal het onderdeel uit de auto.
- Plaats deze in een bankschroef.
- Draai het ventiel om te ontluchten los.
- Door middel van een schroevendraaier haalt u de stofkap weg en daarna de duwstang.
- Haal de cilinder uit de zuiger, dit kunt u doen door middel van een smalle schroevendraaier.
- Demonteer de sluitring van de zuiger, daarna de borgring en de veer, dan de ringen die voor de afdichting zorgen, deze kunt u met beleid door middel van een schroevendraaier verwijderen.
- Reinig de koppelingscilinder, haal de viezigheid weg, reinig de behuizing en het ventiel om te ontluchten.
- Verwissel de onderdelen die kapot zijn (stofkap, borgring en veer).
- Door middel van remvloeistof kunt u de onderdelen doorspoelen.
- Monteer de cilinder door de stappen van onderen naar boven uit te voeren.
Het verwisselen van de koppelingscilinder
Indien er te veel slijtage aan het onderdeel is, is het verstandiger om een nieuw exemplaar te monteren. Bij het verwisselen van de koppelingscilinder, doe dan deze stappen:
- Haal de hydraulische slang los.
- Demonteer de terugtrekveer.
- Demonteer de spie die in de duwstang zit.
- Haal alle bevestigingen los, deze zitten in de versnellingsbak behuizing.
- Het uiteinde van de slang moet worden losgehaald.
- Haal de cilinder eruit.
- Laat alle vloeistof uit het systeem lopen.
- Plaats een nieuw exemplaar.
- Laat de vloeistof uit het hydraulische systeem lopen.