Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) voor auto

Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) webshop

De brandstofpeil sensor wordt gebruikt om het niveau en de hoeveelheid diesel of benzine in de tank van een auto, bus of andere voertuig te meten. De brandstof niveau sensor wordt rechtstreeks in de brandstoftank geplaatst en aangesloten op de navigatie terminal, die de metingen van het brandstofniveau registreert. Tegenwoordig zijn er veel sensoren, van drijvend (de meest populaire) tot ultrageluid. Ze verschillen van elkaar door middel van handelingsconcept, structuur en uitvoertype. Er zijn drie soorten sensoruitgangen: analoge, digitale en frequentie-uitgang. Kortom, de nominale drijvende brandstofniveau sensoren bij de uitgang hebben een analoog signaal. Het gaat om de codering van waarden van het niveau en waarden van fysieke hoeveelheid, meestal spanning of stroom.

Flexibiliteit en eenvoud zijn de belangrijkste voordelen van het analoge uitgangssignaal. Frequentie-uitgang is iets tussen analoge en digitale signalen in. De uitgangswaarde wordt gecodeerd met de frequentie van impulsen. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat er geen fout in de meter is. Maar de veelzijdigheid van het uitgangssignaal blijft ongewijzigd. Digitale sensoren zijn de nieuwste generatie van de meter. Ze zijn significant verschillend van hun voorgangers door hun zeer hoge precisie meting en interferentie immuniteit. Daarom zijn ze een beetje duurder en erg populair onder automobilisten. De ultrasone omvormer bestaat uit een elektronische inrichting en een ultrasone sensor die is geïnstalleerd op de bodem van de tank.

Het vloeistofniveau wordt gemeten door het genereren van een ultrasone impuls van de ingang rechtstreeks op de sensor. De impuls wordt naar de bovenste vloeistoflaag gestuurd, wordt gereflecteerd, en opnieuw verzonden via de vloeistof terug naar de sensor. Het vloeistofniveau wordt bepaald door de doorlooptijd van de impuls. Als u het brandstofpeil in uw auto wilt controleren, raden wij u aan in onze winkel een brandstofniveau sensor tegen de beste prijs van de fabrikant te bestellen. Wij zullen uw bestelling zo snel mogelijk leveren en naar elke gewenste locatie. Afgezien van de brandstof sensor, kunt u ook een olietemperatuursensor, zuurstofsensor, gasklepsensor of zuurstof sensor kopen.

Hoe u kan weten dat er problemen met de sensor van het brandstofniveau zijn

Allereerst moet de sensor gecontroleerd worden. Beschadigingen zijn vaak het resultaat van oxidatie van de bewegende contacten vanwege het binnendringen van vervuiling en water gedurende een langere periode.

Met een ohmmeter kan de weerstand het de sensor worden nagekeken. Aangezien de metingen gedeeltelijk afhangen van de inhoud van de tank dient de tank óf helemaal vol zitten óf volledig leeg zijn. Voor een lege tank ligt de waarde van de metingen tussen de 230 en de 330 Ohm. Volle tanks dienen een meting van 6 à 7 Ohm aan te geven.

Wanneer er geen reactie van de indicator komt in relatie tot verschillende hoeveelheden brandstof in de tank zal het dashboard uit elkaar moeten worden gehaald om de bedrading na te kunnen kijken.

De sensor van het brandstofniveau dient een jaarlijks gecheckt te worden tijdens de controle van het systeem van de brandstof, of na elke 60’000 à 80’000 kilometer.

Hieraan kan u problemen met de sensor van het brandstofniveau herkennen:

 • Metingen van de sensor geven aan dat de tank leeg is;
 • Tijdens het rijden beweegt de wijzer van de indicator plots op en neer;
 • Bij een volle tank geeft de indicator iets anders aan qua niveau.

Oorzaken van problemen met de sensor van het brandstofniveau

Het slijten van de contactoppervlakken van de potentiometer en de glijder is het probleem van de sensor van het brandstofniveau dat het meest voorkomt. Wanneer de contacten niet goed werken wordt de data inzake het niveau van de brandstof niet correct weergegeven op het dashboard. De indicator werkt slecht wanneer er geen elektrisch signaal wordt verzonden, en dit kan het gevolg zijn vocht of vervuiling dat terecht is gekomen op de contacten, een verlies van integriteit van de bedrading, of het wegvallen van het voltage van het elektrische circuit van het voertuig.

De sensor kan soms vastlopen als gevolg van opgehoopte vervuiling of een verkeerd ingestelde wijzer. Door de indicator helemaal aan te passen kan dit probleem met gemak worden verholpen. Wanneer er inkepingen aan het oppervlak van de drijver ontstaan kan het onderdeel daar ook in blijven steken.

Corrosie van de onderdelen van metaal van de sensor van het brandstofniveau wordt veroorzaakt door ophopingen van water of vervuiling in de tank van de brandstof, of door het gebruiken van brandstof van lage kwaliteit. Slijtage aan de verzegelingen kan hiervoor ook de reden zijn. In het geval deze één geheel vormen zal de sensor vervangen moeten worden.

Repareren en vervangen van de sensor van het brandstofniveau

Geoxideerde contacten dienen allereerst gereinigd te worden. Bij het ontkoppelen van de sensor moet u oppassen dat de contacten geen schade oplopen. Als dit toch gebeurt zal de sensor vervangen moeten worden.

Een aanpassing van de wijzer kan soms het probleem van het weergeven van verkeerde informatie van de indicator verhelpen. Beweeg daarvoor het bewegende contact van de drijver naar een uiterste positie en pas dan ook de wijzer aan.

Een vervanging is aan de orde wanneer de sensor mechanische schade heeft opgelopen, of wanneer de weerstand is veranderd. Na het installeren van een nieuwe sensor moet deze een kalibratie ondergaan om zo accuraat mogelijk data te kunnen weergeven.

Populaire fabrikanten van Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor)
Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van BOSCH fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van MEAT & DORIA fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van PIERBURG fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van HITACHI fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van TOPRAN fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van ACKOJAP fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van VALEO fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van ERA fabrikant
Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van VAN WEZEL fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van PETERS ENNEPETAL fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van VEMO fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van VDO fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van DT fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van DELPHI fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van METZGER fabrikant Original Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) van MAGNETI MARELLI fabrikant
Onderdelen van topkwaliteit: Niveau Sensor (Brandstofniveau Sensor) voor uw auto
Verwerf VAN WEZEL Sensor, brandstofvoorraad 5245094 voor wagen aan lage prijs 52,76 €
-12%
52,76 €
59,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VAN WEZEL 5245094
Artikelinfo
In voorraad Details
Verwerf BOSCH Sensor, brandstofvoorraad 1 582 980 015 voor wagen aan lage prijs 54,98 €
-12%
54,98 €
62,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | BOSCH 1 582 980 015
Artikelinfo
 • Inbouwplaats: Brandstofleiding
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Met aansluitonderdelen
 • Werkwijze: Electrisch
 • Brandstofuitvoering: Brandstofniveausensor in hoofdtank
In voorraad Details
Verwerf VDO Sensor, brandstofvoorraad 2910000224000 voor wagen aan lage prijs 114,82 €
-12%
114,82 €
130,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VDO 2910000224000
Artikelinfo
 • Sensortype: Hendelsensor
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Zonder afdichtring
 • Artikelnummer van de aanbevolen artikel: 4F0 919 133B, 4F0 201 921A
In voorraad Details
Verwerf AIRTEX Sensor, brandstofvoorraad E10532S voor wagen aan lage prijs 53,22 €
-12%
53,22 €
60,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | AIRTEX E10532S
Artikelinfo
 • Gewicht (kg): 0,29
In voorraad Details
Verwerf VDO Sensor, brandstofvoorraad 220-806-005-001Z voor wagen aan lage prijs 74,55 €
-12%
74,55 €
84,72 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | VDO 220-806-005-001Z
Artikelinfo
 • Brandstoftype: Diesel
 • Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2: Zonder pomp
 • Sensortype: Hendelsensor
In voorraad Details
Verwerf BOSCH Sensor, brandstofvoorraad 1 582 980 163 voor wagen aan lage prijs 10,98 €
-12%
10,98 €
12,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | BOSCH 1 582 980 163
Artikelinfo
 • Inbouwplaats: Opbouw
In voorraad Details
Verwerf MEAT & DORIA Sensor, brandstofvoorraad 79392 voor wagen aan lage prijs 62,02 €
-12%
62,02 €
70,48 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | MEAT & DORIA 79392
Artikelinfo
 • Sensortype: Hendelsensor
 • Inhoud brandstoftank: 100
In voorraad Details
Verwerf MEAT & DORIA Sensor, brandstofvoorraad 79420 voor wagen aan lage prijs 77,40 €
-12%
77,40 €
87,96 €
incl. 21% BTW, Verzendkosten
x Sensor, brandstofvoorraad | MEAT & DORIA 79420
Artikelinfo
In voorraad Details
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Over ons
 • Betaalmethode
 • Verzendkosten
 • Recht van ontbinding
 • Omruilen